In 1988 werd onder impuls van Patrick Verduystert, Guy Jacobs en Ludo Van Winckel de vzw SP&O (Sport, Promotie en Organisatie) in het leven geroepen. Deze vzw had als doel om, onder impuls van de groeiende belangstelling van de media, een kwarttriatlon te organiseren in Mechelen. De daad werd bij het woord gevoegd en op 18 september 1988 ging de eerste Disport Triatlon Trophy van start. Een schot in de roos zoals later zou blijken. Duizenden kijklustigen troepten samen op het parcours. Voor het eerst kon men gratis een drie uur durend triatlongebeuren bijwonen met als hoogtepunt het vertrek van 350 triatleten in de Leuvense Vaart. Kranten publiceerden lovende kritieken, de regionale zender “Radio REFLEX” zond interviews uit met de organisatoren en kwam ter plaatse verslag uitbrengen.

Door het daverende succes van de Triatlon Trophy groeide, eind 1988, het idee om het SP&O Triatlon Team op te starten. Het team is ondertussen uitgegroeid tot 150 actieve leden.

Wegens het toenemende succes van de triatlonsport in Mechelen werd gedacht aan het organiseren van een triatlonweekend. Ideeën werden uitgewisseld en er werd beslist om in september 1991 naast de individuele kwarttriatlon op zondag te starten met een Business Trio Triatlon, voor bedrijven- en vriendenteams, op zaterdag. Iedere atleet neemt één discipline voor zijn sportieve rekening.


Sinds 2005 hebben we bij SP&O ook aandacht voor de jeugd. We zijn een door de federatie erkende sterrenclub met een begeleidingsteam bestaande uit gediplomeerde en geschoolde trainers. Spelplezier staat centraal met aandacht voor ontwikkeling van elke atleet. 


Omdat de kwarttriatlon steeds meer competitieve deelnemers aantrok en de meer recreatieve atleet niet vergeten mocht worden, organiseerde SP&O tijdens het triatlonweekend in 2008 ook voor de eerste maal een 1/8e triatlon. Ook dit is ondertussen een vaste waarde op de triatlonkalender geworden.

In 2011 verhuisde het triatlonweekend van de vaste stek aan de Geerdegemvaart naar de Eglegemvijver in Hombeek en kwam er, met de SP&O Winterduatlon, een vierde organisatie bij.

Met de bouw van het nieuwe zwembad aan het provinciaal domein De Nekker bevindt SP&O zich opnieuw op een belangrijk kruispunt. Dankzij de extra capaciteit aan zwemwater kunnen we als club terug groeien!

© SP&O Triatlon Team Mechelen vzw

Privacy verklaring

Powered by Wild Apricot Membership Software